2023. december 6-án megérkezett a nyomdából Válaszúton c. novellás kötetem.

Megosztom itt a könyv Előszavát, amely jól ismerteti a tartalmat is.

Előszó

Ebben a kötetben az első, „Emberek, sorsok, fények és árnyak” című fejezet elbeszélései sorsokról szólnak. Több történetben a főszereplőknek egész életüket meghatározó, rendhagyó döntéseket kellett hozniuk, mert váratlan helyzet elé állította őket az élet. A döntés mindig nehéz, igen nagy felelősséggel jár és általában a megszokottól eltérő életutat eredményez. Az ilyen szabálytalan életpálya a rajta járónak sok mindent megmutat az élet „másik oldalából”. A címadó, kétrészes történet, a „Válaszúton” is erről szól, amelyben talán életem legfontosabb üzenetét szeretném a kedves olvasók figyelmébe ajánlani. A mondanivaló súlya kívánta, hogy a kötetben ezt az egyetlen írást esszé műfajban fogalmazzam meg. Ahogy a fejezetcím jelzi, az élet útján járva sok apró vidámsággal és bosszúsággal, fényekkel és árnyakkal is találkozunk, ezekből nyújtok át egy csokorra valót.

A második, „Öt évtizeden át hű társaink” c. fejezet fél évszázados kutyatartói kalandjainkról szól, az ezernyi váratlan, vicces vagy a gazdára frászt hozó helyzetről, és arról a bensőséges, szeretettel teli, semmi máshoz nem hasonlítható kapcsolatról, ami egy kutya és gazdája között szövődik az együtt töltött évek során.

A harmadik, „Természet, az örök menedék” c. fejezetben a teremtett világ különösen varázslatos részéről, az erdők-mezők, hegyek-völgyek érintetlen szépségéről mesélek és az aggodalomról az életükbe való kíméletlen beavatkozások miatt. Számomra a legtöbb örömet, feltöltődést és a bajokra vigasztalást mindig ez a végtelen erejű, lenyűgöző világ jelentette, s az ebből fakadó élményeimet szeretném megosztani a kedves olvasókkal. Szeretettel kívánom, hogy mindenki kapjon ettől a könyvtől elgondolkodtató, megható vagy mulattató perceket!

A szerző

Vélemény, hozzászólás?