2024. január 24-én délután, a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz-termében tartottuk Válaszúton című könyvem első bemutatóját. Nagy izgalommal készültem erre az eseményre, és nagyon megszépítette az estét, hogy Rita lányom és párja Komlósi Ferenc is közreműködött a program lebonyolításában.

Zsoldos Árpád és Adrienn, a kiadó Irodalmi Rádió szerkesztői vezették a bemutatót, amely röviden a következőket tartalmazta:

Először a korábbi műveimről váltottunk néhány szót, majd a címadó, Válaszúton c. kétrészes írás létrejöttének okát és megírásának célját ismertettem. Azt hiszem, életem legfontosabb üzenetét írtam le ebben az esszében, melynek befejező, már összegző részét olvastam fel. Ezt követte Feri előadásában és gitárjátékával Demjén Ferenc-Menyhárt János Mint egy álom c. dala, amely szép kiegészítője a témának.

Zsoldos Adrienn előadásában Csillag-strázsán c. novellámmal folytatódott a bemutatkozás. Ezt követte Nádasi Rita felolvasásában a Kincsesláda c. elbeszélés és részletek a Nemes küzdelem c. történetből.

Ezután Árpád olvasta fel a Lesz-e még… című elbeszélésemet.

Árpád kérdésére ekkor elmondtam, hogy a címadó novella, már ismertetett célján túl, legfőbb szándékom az volt ezzel a könyvvel, hogy korunk jelenlegi feszültségekkel, riasztó eseményekkel és ideológiákkal teli éveiben minél több megnyugtató, gyönyörködtető vagy felemelő igaz történettel szerezzek kellemes perceket a kedves olvasóknak.

Végül felolvastam a Régi telek meséi című elbeszélésemet és befejezésül Feri adta elő Wass Albert Sillye Jenő: Látható az Isten c. dalát – nagy sikerrel!

Közzéteszek néhány fotót a közönségről, rólunk és a programot követő dedikálásról. A közönségtől ott helyben nagyon sok kedves és szép visszajelzést kaptam, amelyért hálás voltam, nagy-nagy öröm volt számomra.

Vélemény, hozzászólás?