Azoknak szánom az alábbi gondolatokat, akik elhitték, hogy igazak Sargentini állításai.

 

Kedves Barátaim! Elolvastátok ennek a nőnek a förmedvényét? Én igen, és nem vagyok jogász (ahogy ő sem!), de magyarul elmondom, amit gondolok róla. Ha akarjátok, elolvassátok, ha nem, hát majd hajtogatjátok tovább, hogy nem minket érintenek a vádjai, hanem a kormányt!

 

1.A jogállamiságról: Sargentini (továbbiakban S). ”nem lát más lehetőséget, mint hogy folytassa az EUSZ 7. cikkének (1) bekezdése szerinti eljárást, és indokolással ellátott javaslatot terjeszt elő, amelyben felkéri a Tanácsot annak megállapítására, hogy egyértelműen fennáll a jogállamiság súlyos megsértésének veszélye…”

S. javaslata:” Az eljárás részeként meghallgatásokat kell szervezni annak érdekében, hogy az európai polgárok megérthessék a kialakult helyzetet, mélyreható találkozókat kell szervezni az árnyékelőadókkal, és ezekre nemzetközi és európai szervezetek részéről szakértőket hívni…” (Ha nem vennétek észre, ezek a sorosisták lázító, „érzékenyítő” tréningjei, amelyeken a hallgatók fejében átírják a valóságot.)

Azt állítja, a kormány nem vonja be döntéseibe a civileket! Nem volt még kormány, amely minden jelentős kérdésben nemzeti konzultációt tartott volna, és annak eredményét olyan következetesen képviselte volna, mint a mai kormány. Egyébként mondjatok még egy országot, ahol nem többet, csak ennyit megtesznek! Szóval, szemen szedett hazugság, hogy a lakosságot kihagyják a döntésekből!

2.Korrupcióról: az EU érvei szerint nálunk túl sok pályázatot egyetlen pályázónak ítélnek. Az ilyen esetek átlaga az EU-ban 24% nálunk 26%, úgy hogy ezen nem zokogok. Én is örülök, ha csökkentik a korrupciót, de az a véleményem, hogy a szoclib kormányok idején legalább ekkora, vagy nagyobb volt ez a mérték, ráadásul fillérekért magántulajdonba vonták vagy idegen kezekre játszották az ország vagyonát. Ha észrevettétek ez a kormány igyekszik visszavásárolni, és használható állapotban tartani a közvagyont. Ebben a jelentésben is szerepel, hogy a legnagyobb, 1,7 milliárd eurós korrupció a metróépítéshez köthető, ami Demszkyék korszakához kapcsolódik. Ha ezért nem kapják meg a megérdemelt büntetést, azt egyértelműen a bírák „érzékenyítő tréningjeinek” fogom tulajdonítani.

3.A sajtó és médiaszabadsággal kapcsolatos állításaikról az a véleményem, hogy szélsőségesen túlzók, elsősorban NGO-s véleményekre alapozottak, és Medgyessy Péter anno ezt azzal intézte el, hogy ha az ellenzék saját TV-t akar, vegyen magának! Ezen persze nem akadt fenn senkSS, amint azért sem reklamált két évtizeden át az EU, hogy jószerivel a jobboldalnak nem volt médiája. Már azzal is elég kárt tettek, hogy az EU-s biztos javaslatára a becsületsértést kivették a büntetendő kategóriából, ezért is válhatott olyan ocsmánnyá a közbeszéd, amilyen ma.

4.A CEU ügyet a miniszterelnök egyértelműen megválaszolta azzal, hogy idézte, mit közöl magáról az intézmény a honlapján: a teljes működési biztonságot. A többi avarzörgetés.

5.Szerintem tökéletesen igaza van a kormánynak abban, hogy világosan látni akarja, melyek azok a külföldről pénzelt „civil szervezetek”, amelyek rendszeresen beleavatkoznak az ország ügyeibe. A rendzavarások, békétlenségek, drogos köztéri dagonyázásba fulladó balhék, épület lefestések többségét is ők szervezik. Ezt a lehetőséget szerintem is meg kell vonni tőlük, a saját, belső ellenzékünknek meg a haja szála sem görbült eddig, bármit csinált. Csak ők rendeztek megtorlást 2006-ban, amikor hatalmon voltak, de az, persze nem zavarta az EU-t.

6.A menekültügyi törvényeinket az EU szeretné úgy átalakítani, hogy az illegális bevándorlást is tekintsék jogosnak. Ha ezt helyeslitek, megkérdezem: szerintetek rendben lenne, hogy a migránsok, akiknek csak kb. tíz százaléka menekült, a többi életerős, harmincas, gazdasági bevándorló, jöhetnének minden mennyiségben, úgy hogy a költségvetésnek fejenként és évenként kb. 7 millió plusz költséget jelentenek, ami azt jelenti, hogy segélyként, minden munka nélkül az én nyugdíjamnak ötszörösét kapják. Ha nektek ez jó, hát abszolút nem értünk egyet, és akkor még a nőkhöz való viszonyukról, az erőszaktevéseikről és sok egyéb kibékíthetetlen, összeférhetetlen kulturális különbségről nem is beszéltünk. Az egész ország belerokkanna anyagilag, erkölcsileg egyaránt, de az, az EU szerint humánus lenne!

7.Kisebbségekről: Vádakat fogalmaz meg Magyarországgal szemben olyan szociális problémák megoldása, például a roma kisebbség integrációja érdekében tett próbálkozásai miatt, amelyek több európai országban is fennállnak, és amelyeket Magyarország más országoknál eredményesebben kezel. Járóka Lívia az EP alelnöke eleven cáfolat a vádakra, de a tények itt sem számítanak.

8.Nők helyzete: A sok jogi facsarványt magyarra fordítva: szúrja a szemét, hogy nálunk még él a konzervatív családmodell. Azért nincs (szerintük) elég nő a politikában, mert az átlag magyar asszonyoknak több eszük (és erkölcsi érzékük) van, mint a liberósoknak. De ezekben a kérdésekben csak magyaroknak van joguk dönteni.

S. szerint: „erőszakos cselekmények, negatív sztereotípiák és előítéletek sújtják a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű személyeket, különösen a foglalkoztatásban és az oktatásban.” Ebből szó sem igaz, legfeljebb nem pártoljuk az egyneműek házasságát, de ha nem mennek el a közszeméremsértésig, senki sem bántja őket.

S „aggasztónak tartja a rasszizmussal és az intoleranciával kapcsolatos magyarországi helyzet romlását, amelyen belül a cigányellenesség az intolerancia legkirívóbb formája, amiről a romákkal szembeni különösen durva, akár erőszakos cselekmények, félkatonai szervezetek felvonulásai, valamint a romák lakta falvakban tartott őrjáratai is tanúskodnak” Ez Gyurcsányék idején volt így. A Gárdát ez a kormány tiltotta be 2014-ben!

Migránsok: az ET képviselője szerint: „a menedékkérők röszkei és tompai tranzitzónákban való fogadása kapcsán alkalmazott korlátozó gyakorlatok gyakran arra késztetik a menedékkérőket, hogy illegális megoldásokat keressenek a határon való átkelésre, akár embercsempészek és emberkereskedők segítségével”. Erre csak annyit, hogy aki legálisan, a megfelelő okmányokkal érkezik, gond nélkül bejöhet. Más – természetesen – nem. Mert így normális.

9.Miközben Sargentini jelentésével hülyítették a világot, Merkel (Macronnal egyeztetve), szép csendesen bejelentette, hogy meg kell vonni a határvédelmi jog egy részét a nemzetállamoktól. Ébredjetek már fel!

Óriási tévedés meg nem érteni, hogy nem a kormány, hanem a mi életünket, egész jövőnket befolyásolja, ha engedünk ennek sok gyalázatos kényszernek, ami mind egy lebutított, elszegényített népesség létrehozását célozza, a pénzvilág hatalmasainak engedelmes szolgálatára.

Egyébként Sargentini, mielőtt EU-s képviselő lett, a drogliberalizáció elhivatott élharcosa volt.

Végül érdemes megnézni, hogy, milyen forrásokból dolgozott S. 95%-ban Soros szervezeteknél informálódott.

Vélemény, hozzászólás?